Близо 1 200 души се регистрираха в онлайн академията на Kaufland през 2020 година

гр. София, 09 декември 2020 г.

Онлайн академията на Kaufland България под името We Know, You Grow предизвика голям потребителски интерес. Близо 1200 човека се регистрираха в насочените основно към младежи уеб базирани събития, а участниците получиха възможност да се срещнат виртуално с утвърдени професионалисти от различни звена на Kaufland, да научат повече за естеството на работа в компанията и да добият нови професионални знания и личностни умения.

Онлайн академията We Know, You Grow стартира през юли 2020 година като месечно издание и в рамките на 5 месеца запозна участниците с интригуващи теми от различни професионални сфери – маркетинг, човешки ресурси, връзки с обществеността и личностно развитие. Темите бяха представени от професионалисти, които понастоящем са част от екипа на Kaufland България. Чрез своите разкази и примери експертите запознаха отблизо участниците със своя кариерен път и естеството на работата си. Посетители на уебинара получиха и ценни съвети за своето професионално развитие и усъвършенстване на личностните си умения.

Kaufland България стартира онлайн академията We Know, You Grow с цел да бъде верен партньор в първите стъпки от кариерния път на бъдещите млади професионалисти в България, да стимулира желанието им за професионално развитие, да им помогне да  натрупат ценни знания и да подобрят своите личностни умения. Поредицата ще продължи и през 2021 година, като Kaufland ще формира темите на следващите издания въз основа на обратната връзка на участниците и на потребителите, които проявяват интерес към уебинара.

Онлайн академията We Know, You Grow е поредна стъпка от редица мащабни проекти за млади таланти и бъдещи професионалисти, в които инвестира Kaufland България. Вече трета година компанията провежда своя най-голям проект за развитие на млади таланти „Управители на бъдещето“, чрез който търговската верига дава възможност на младежи с малък или нулев професионален опит да преминат едногодишно обучение, след което директно да продължат кариерата си в компанията на постоянен трудов договор и на желаната от тях експертна или ръководна позиция. Благодарение на дългогодишните практикантски програми на Kaufland България, всяка  година между 70 и 100 ученици получават възможност да натрупат практически опит в сферата на модерната търговия, а на следващ етап много от тях стартират кариерата си в компанията.

Kaufland България е един от най-големите работодатели в България с екип от над 6000 човека. За втора поредна година компанията е Топ работодател според независимия международен институт Top Employers Institute.

За Kaufland:

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 г. Веригата има 60 хипермаркета в 34 града в страната. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София