Kaufland България с три награди от Career Show Awards 2020

гр. София, 23 ноември 2020 г.
Изображение на хипермаркет Kaufland

Компанията бе отличена с първо място в категория „Стратегия за управление на кризи“ за положените усилия за ограничаване на COVID-19

Kaufland България получи 3 награди от престижния конкурс за най-добър работодател Career Show Awards 2020. Компанията взе заслужено I-во място в категория „Стратегия за управление на кризи“ за усилията, които полага за ограничаване на COVID-19. Другите две категории, в които лидерът в модерната търговия у нас получи приз, са “Employer branding стратегия“ и „Работодател на публиката“. Компанията беше отличена сред над 300 кандидатури на компании от разнообразни сектори, които взеха участие в конкурса.

Стратегията, която екипът на Kaufland създаде за ограничаване на COVID-19 още преди обявяването на извънредното положение, донесе I-ва награда на компанията в категория „Стратегия за управление на кризи“. Основните приоритети в стратегическия подход на компанията продължават да бъдат здравето и сигурността на клиентите и служителите. До момента инвестицията на Kaufland в противоепидемични мерки, които да осигурят безопасна среда при пазаруване и работа в обектите на веригата, надхвърля 2 млн. лв. Преди броени дни Kaufland България получи международния сертификат TÜV AUSTRIA COVID Shield, който гарантира най-високо, отлично ниво на мерките за безопасност, хигиена и превенция, които търговската верига прилага във всички свои обекти в условия на COVID-19.

Kaufland бе отличена в още две категории - „Работодател на публиката“, в която чрез публичен вот се определят най-добрите работодатели в България, както и в „Employer Branding стратегия“ за цялостната си стратегия за развитие на своята работодателска марка. Първи приоритет в работодателската политика на компанията е грижата и развитието на своите служители. Kaufland осигурява на своя екип сигурно работно място, атрактивно възнаграждение и обширен пакет от над 15 социални придобивки, сред които допълнително здравно осигуряване, гъвкаво работно време, карта за спорт, редица обучения за надграждане на професионални и личностни умения, семинари и много други.

Компанията осигурява много възможности за кариерно развитие и насърчава професионалното израстване и преквалификация вътре в компанията. Доказателство за това е фактът, че 80% от ръководителите в компанията са вътрешно повишени. Благодарение на успешните си работодателски практики вече две поредни години Kaufland се сертифицира като Топ работодател в България и Европа от международния независим институт Top Employers Institute.

Повече за работодателската политика на компанията можете да научите на kariera.kaufland.bg

 

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 000 служители. През 2019 г. компанията разполага с 60  хипермаркета в 34 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лв.

Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София