Всички 60 хипермаркета Kaufland в България се включват в инициативата "Топъл обяд" на Български Червен кръст

гр. София, 18 ноември 2020 г.

През 2020 г. Kaufland България се присъединява за пореден път към инициативата "Топъл обяд" на Български Червен кръст (БЧК). Компанията ще позиционира дарителските кутии на БЧК във всеки от своите 60 хипермаркета в 34 града на страната, за да подкрепи хуманитарната организация в усилията й за набиране на средства по програмата. Вече 12-а поредна година клиентите на веригата подпомагат БЧК в осигуряването на безплатна храна в училище на нуждаещи се деца от уязвими семейства.

До 14 декември клиентите на Kaufland ще имат възможност отново да направят дарение в специално поставените за целта благотворителни кутии. В предходното издание на кампанията те успяха да съберат рекордните над 27 000 лева. Средствата от инициативата се предоставят за безплатен обяд на деца в неравностойно положение – сираци, полусираци, от многодетни семейства, с трайно безработни родители.

По информация на БЧК топлият обяд често се оказва единственият повод част от децата да посещават учебни занятия. Програмата успява да върне в класните стаи повече от 19 000 деца от цялата страна.  

До момента в рамките на дългогодишното партньорство между Kaufland и БЧК търговската верига е съдействала за набирането на общо 411 065 лева по програма "Топъл обяд". Тази година компанията и хуманитарната организация разшириха сътрудничеството си и в други области, като една от тях беше поставянето на контейнери за разделно събиране и рециклиране на дрехи и текстил на територията на редица хипермаркети Kaufland в страната.

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 000 служители. През 2019 г. компанията разполага с 60  хипермаркета в 34 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София