Kaufland България и Аграрния университет в Пловдив развиват съвместна обучителна програма за гаранция качеството на продукцията

гр. София, 27 октомври 2020 г.

Kaufland България и Аграрния университет в Пловдив развиват съвместна обучителна програма, която има за цел да допълни и повиши продуктовите познания на ключови специалисти в търговската верига. Това са хората, които отговарят за качествения контрол на продукцията и правилната грижа за нейната свежест от приема до покупката.

Свежата продукция в Kaufland преминава всекидневен контрол, който установява дали всеки артикул отговаря на строгите изисквания на търговската верига за качество – свежест, цялост, здравина, чистота, аромат, грамаж, клас, произход, сорт и други. Търговската верига не прави компромис с нито един от тези показатели.

Именно заради това компанията инвестира усилено в добрата подготовка и задълбочени познания на професионалния екип, който извършва тези всекидневни проверки. Компанията държи всяка година специалистите да преминават редица регулярни профилирани обучения  заедно с професорите от Аграрния университет, които имат за цел да актуализират и разширят познанията им за специфичните характеристики на свежите продукти.  

Обученията се провеждат преди пролетно-есенния и лятно-зимния сезон, като се съсредоточават върху спецификите на сезонната продукция. До момента са проведени 5 курса за плодове, зеленчуци и цветя, а през септември Kaufland разшири обхвата на програмата и съвместно с университета бе проведено и специализирано обучение за месо, месни продукти и гъби.

По време на курсовете освен специфики за вида на продуктите, служителите научават повече и за тяхното правилно съхранение така, че свежестта и качеството им да бъдат запазени максимално дълго.

Обученията са един от най-ключовите инструменти при гаранцията за качеството на продукцията, тъй като имат отношение не само към правилното окачествяване на стоката при нейния прием, но и за професионалната консултация на клиента при пазаруване. Ето защо съвместната програма с Аграрния университет е задължителна за редица звена в компанията – от всички окачествители, които приемат продукцията в логистичния комплекс на търговската верига, през ключовите търговци на конкретните категории храни, до обучителите „Свежест“ и управителите във филиалната мрежа на веригата в страната. Редица от служителите на компанията са и кадри на самия университет.

„Обученията се радват на изключителен интерес от страна на служителите на Kaufland България. Въпреки че почти всички от тях имат достатъчно познания, имат желание да знаят повече за съответната култура, начина на отглеждане и торене, опазването й от болести и неприятели, съдържание на нитрати и пестициди,  както и правилното транспортиране. Всичко това са детайли, необходими на всеки експерт, за да гарантира на пазара и потребителя една качествена и свежа продукция.

Съвместната ни дейност с Kaufland България е и пример за една дългогодишна правилна инвестиция в човешки потенциал, в кариерното развитие и същевременно е най-прекият път от научния продукт до реализацията му на пазара“, заяви проф. д.н. Димитър Греков, директор на центъра за продължаващо обучение към Аграрния университет в Пловдив.

Качеството е политика, която Kaufland България налага от самото начало на компанията у нас и е нещо, с което не прави компромис. Освен високите изисквания за качество, които има към производителите, с които си партнира, търговската верига разработва и прилага многостепенен външен и вътрешен качествен контрол по цялата верига на доставка и във всяка продуктова категория, която предлага на крайния клиент. Осъществява го благодарение на доказания опит на своите експерти, като държи продукцията да бъде регулярно проверявана и от независими местни и международни лаборатории.

За Kaufland България

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 година. Веригата има 60 хипермаркета в 34 града в страната.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София