Kaufland стартира образователна платформа в подкрепа на застрашените животни в България

гр. София, 24 септември 2020 г.
  • Търговската верига дарява по 1 лев* в подкрепа на животинските видове у нас за всеки посетител на платформата, попълнил куиз с въпроси
  • Партньор на компанията в инициативата е сдружение „Зелени Балкани“

Kaufland България стартира кампания с кауза в рамките на своята потребителска програма „Зооландия“. Търговската верига създаде специална образователна платформа на своята корпоративна страница, посветена на животинските видове в България, застрашени от изчезване. Чрез инициативата Kaufland цели да създаде по-голяма информираност сред обществото за биоразнообразието в страната и за основните заплахи за редките видове животни, като същевременно остави своя принос за тяхното опазване.

От 21.09.2020г. до 08.11.2020г. посетителите на платформата имат възможност да научат любопитни факти за осем застрашени от изчезване животни в България, а след това да проверят знанията си, като участват в игра с тематични въпроси, свързани с  предоставената информация. За всеки участник, попълнил въпросите, Kaufland България дарява 1 лв.* за каузите на сдружение „Зелени Балкани“ в полза на редките видове животни в България. Всяка седмица на томболен принцип търговската верига ще избира по двама участници, отговорили правилно на въпросите, които ще получат награда – комплект туристическа раница и образователни материали и игри, посветени на животните. В края на кампанията един от всички участници ще спечели голямата награда – семейна палатка и едногодишен абонамент за образователната платформа „Уча се“. 

Партньор на Kaufland в инициативата е сдружение „Зелени Балкани“ – водещата организация в областта на опазването на редки видове и местообитания в България. Всички данни за животните в образователната платформа са предоставени от „Зелени Балкани“ и са резултат от ежегодни наблюдения на местообитанията, мониторинг и преброявания, осъществявани от сдружението. Информацията е представена в научнопопулярен стил и дава любопитни факти за животните, свързани с тяхната популация, история, размножаване, географско местообитание в България и с основните фактори, които заплашват тези животински видове от изчезване. 

Чрез инициативата Kaufland България за пореден път демонстрира своята подкрепа както към опазването на родната природа, така и към създаването на по-добра информираност сред обществото за проблемите, свързани с околната среда. Търговската верига си поставя за цел да провокира любопитството на децата към животинските видове и да допринесе за създаването на любов и уважение у подрастващите към животните.  

Образователната платформа с кауза в рамките на кампанията „Зооландия“ можете да видите на kaufland.bg/zeleni-balkani

*Максималната сума, която Kaufland България ще дари за каузите на сдружение „Зелени Балкани“ е в размер на 5 000 лв.

За Kaufland

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 г. Веригата има 60 хипермаркета в 34 града в страната.

За "Зелени Балкани"

Зелени Балкани е неправителствена природозащитна организация, основана преди повече от 30 години. Организацията е една от водещите в областта на опазването на редки видове и местообитания в България Повече информация можете да откриете на уебсайта на Зелени Балкани: greenbalkans.org/bg/

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София