Kaufland България се включва в инициативата на УНИЦЕФ „Отново на училище с бизнеса“

гр. София, 03 септември 2020 г.

Нейната цел е да подготви родители и деца за предизвикателствата, свързани с предстоящата учебна година в обстановка на COVID-19

Kaufland България се присъединява към инициативата на УНИЦЕФ „Отново на училище с бизнеса“ (Back2School with Business). В партньорство с Детския фонд на ООН кампанията ще проведе вътрешна информационна кампания в подкрепа на своите служители и техните деца по време на подготовката им за старта на новата учебна 2020/2021 година, която предстои в обстановка на COVID-19.

Целта на кампанията е да предостави полезна и актуална информация и да отговори на най-често задаваните въпроси, свързани с безопасното обучение на децата, отговорното поведение в училище, спазването на дистанция, норми за лична хигиена и други. Инициативата подпомага родителите още с насоки за това как да говорят с децата си по темата. Като част от „Отново на училище с бизнеса“ в седмицата преди началото на учебната година служителите на компаниите участници ще имат възможност да се включат и във виртуална Родителска среща, организирана от УНИЦЕФ в партньорство със Световната здравна организация.

„Грижата за нашите служители е приоритет в работодателската ни политика и за нас е от първостепенно значение в лицето на Kaufland те да откриват сигурен и отговорен работодател, който ги подкрепя. Осъзнаваме колко е важен балансът между работата и личния живот и затова с тази кампания заставаме до родителите в нашата компания при подготовката им за старта на новата учебна година, която очакваме да бъде изпълнена с много предизвикателства. Благодарим на УНИЦЕФ за възможността заедно да предоставим експертна и проверена информация, така че нашите служители да се чувстват подкрепени и спокойни в този момент, когато трябва да осигурят безопасно обучение на децата си.“, каза Милена Караилиева, директор „Човешки ресурси“.

Kaufland България всяка година подкрепя своите служители с деца в училищна възраст, като традиционно подарява книги и ученически пособия за всяко дете. Тази година над 2 300 деца на служители ще получат комплект за началото на учебната година. Освен това, всички служители с деца ученици, могат да се възползват от гъвкаво работно време на 15 септември.

Kaufland България не спира да инвестира в здравето и развитието на своя екип чрез специални програми и форми на подкрепа, осигурявайки ежегодно различни социални придобивки, обучения и програми за развитие, събития и информационни кампании. Благодарение на цялостната си политика за развитие на човешкия капитал през 2020 г. за

втора поредна година Kaufland България беше сертифицирана като „Топ Работодател“ от международната независима организация Top Employers Institute.

За Kaufland:
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 000 служители. През 2019 г. компанията разполага с 60 хипермаркета в 34 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности  - от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

За УНИЦЕФ:
УНИЦЕФ е световен лидер в популяризирането и отстояването на правата на децата в над 190 страни и територии. Детският фонд на ООН подкрепя националните усилия за гарантиране, че всички деца и юноши в страната, включително тези в най-неравностойно положение, се ползват от правата си и развиват своя пълен потенциал в приобщаващо и закрилящо общество. За периода 2018-2022 УНИЦЕФ България работи в четири направления: ранно детско развитие; приобщаващо предучилищно и училищно образование; превенция на насилието, защита на жертвите и достъп до правосъдие за всички деца; и развитие на партньорства за наблюдение, комуникация и насърчаване на правата на детето.

www.unicef.org


Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София