Kaufland България е най-големият работодател в сектора за модерна търговия

гр. София, 07 август 2020 г.

Kaufland България е най-големият работодател в сектора за модерна търговия в страната според класацията "Водещи работодатели в България", създадена и провеждана от ICAP Bulgaria. Със своя екип от над 6000 души Kaufland заема престижното второ място в класацията, която представя 500-те компании с най-голям брой служители в страната.

"Да сме най-големият работодател в ритейл сектора и втори по големина работодател в страната за нас е изключителна гордост, но и огромна отговорност. Осъзнаваме нашата значима роля както за развитието на пазара на труда в страната, така и за нашите служители и техните семейства. Затова основен приоритет в работодателската ни политика е грижата за екипа ни. Всеки ден се стремим да подобряваме работната среда и да инвестираме в здравето на служителите и в тяхното личностно и професионално развитие. В лицето на Kaufland те винаги могат да намерят сигурен работодател, който ги подкрепя", сподели Милена Караилиева, директор "Човешки ресурси" в Kaufland България.

Kaufland България е лидер в сектора за модерна търговия, който е един от най-динамичните, бързо развиващи се, но и сигурни сектори. Водещата позиция на компанията и нейните добри работодателски практики, утвърдени през годините, я превръщат в предпочитан и надежден работодател. Доказателство за това са дългогодишните служители в компанията – над 50% от тях работят в Kaufland от над 3 години, а голяма част са в екипа на търговската верига още от стъпването й на българския пазар.

Зад успеха на Kaufland като работодател стои цялостна дългосрочна стратегия за привличане, подбор, обучение, развитие и задържане на кадри, в която първи приоритет е грижата за служителите. Само през 2019 г. Kaufland България инвестира над 6.3 млн. лв. в обширен пакет от социални придобивки, които целят да създадат още по-добра среда за работа и развитие и да повишат стандарта на живот на служителите в компанията. Социалният пакет включва над 15 придобивки, сред които допълнително здравно осигуряване, ваучери за храна, карти за спорт, профилактични прегледи и други.

Предоставянето на възможности за развитие и надграждане на познанията служителите е друга ключова практика в работодателската политика на Kaufland. Цeлогодишно компанията инвестира в редица обучения, които целят да повишат професионалните знания и личностните умения на екипа. Само през 2019 година търговската верига е провела близо 120 обучения, като всеки един от над 6000-те служители е преминал поне едно от тези обучения. Доказателство за възможностите за развитие и кариерно израстване е фактът, че 80% от ръководителите в Kaufland са били вътрешно развити и повишени в компанията.

Благодарение на цялостната си политика за развитие на човешкия капитал през 2020 г. за втора поредна година Kaufland България беше сертифицирана като Топ Работодател от международната независима организация Top Employers Institute.

За Kaufland

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 г. Веригата има 60 хипермаркета в 34 града в страната.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София