Националната линия продукти "Брей!" на Kaufland с първо отличие в конкурса "Компания на годината"

гр. София, 14 юли 2020 г.

Само месец, след като Kaufland България представи „Брей!“ на пазара, собствената национална линия продукти на компанията бе отличена с първо място в категорията „Налагане на собствени марки“ на конкурса „Компания на годината“. Наградите дават гласност на успешните управленски модели и ефективните практики на бизнеса в България.  

Високата оценка на журито и отличието в конкурса са признание за визията и неуморния труд на огромния български екип, който в рамките на година и половина създаде „Брей!“.  Марката е резултат от 15-годишния опит на Kaufland България в страната, задълбочения поглед върху предпочитанията и вкуса на българския потребител и желанието на компанията да продължи да подкрепя българските производители.

Продуктовата линия „Брей!“ стартира със селекция от 61 качествени продукта, създадени от 20 български производители от 15 региона в страната. Сред тях има както дългогодишни и доверени партньори на Kaufland, така и нови, с които компанията си съдейства за първи път.

Част от портфолиото на марката са млечни продукти, произведени с изцяло български суровини и кисели млека, съобразени с националния стандарт за българско кисело мляко.
Сред месните продукти „Брей“ има такива със защитено географско указание и традиционно специфичен характер, а пресните месни продукти са изцяло със стандарт Стара Планина. Лютеницата е с изцяло български зеленчуци, а домашните сладка само с български плодове. Хлябът е с българско брашно, а бозата – с българска пшеница.

„Брей!“ е продължение на стремежа на Kaufland България да утвърждава продуктите с национален вкус и традиционните за българската трапеза рецепти. Компанията планира да разшири асортимента на марката двойно до края на годината, като запази доброто съотношение между високото качество на конкурентна цена.

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 г. Веригата има 60 хипермаркета в 34 града в страната. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София