Контейнери за текстил са разположени на територията на Kaufland във Варна

гр. София, 15 юни 2020 г

Контейнери за разделно събиране и дарение на текстил вече са разположени на територията на три магазина на Kaufland във Варна. Разполагането на контейнерите се реализира в партньорство с Български червен кръст (БЧК) и Хюманита АД.

Жителите на града могат да намерят контейнерите в магазините на Kaufland на следните адреси:

-       Kaufland Варна Възраждане - бул. Република № 60;

-       Kaufland Варна Владислав Варненчик - бул. "Трети март" №77;

-       Kaufland Варна Бриз - ул. Петър Скорчев 2.

Контейнерите дават още една възможност на варненци да рециклират дрехи или друг годен текстил, предоставяйки го за разделно събиране и дарение, съхранявайки по този начин значими природни ресурси. Изискването към всички изделия - дрехи, домашен текстил, чанти и други аксесоари, е да бъдат чисти, в годно за употреба състояние и да са прилежно опаковани в затворена торба.

"Като част от своята дългосрочна политика за социална отговорност Kaufland България се стреми да бъде верен партньор на множество инициативи, които имат за цел опазване на околната среда", коментира ръководителят на "Корпоративни комуникации" в компанията Гергана Димитрова.

Съвместната инициатива с БЧК и Хюманита АД има за цел да насърчава и развива разделното събиране и даряването на годни продукти от текстил, като щадящ природните ресурси модел на рециклиране.

“Обединени около каузите на дарителството, социалната отговорност, грижата за природата и образцовата градска среда, чрез тази съвместна инициатива успяхме да привлечем широк обществен интерес от страна на много граждани, партньори и медии“, коментират от БЧК.

"Оползотворявайки и рециклирайки отпадащия от потребление текстил, успяваме да спестим големи количества вода, енергия, петрол, хиляди тонове отпадъци, замърсявания с химикали и др., като в същото време осигуряваме облекла на хората в нужда.“, коментират от Хюманита АД.

Към момента контейнери за текстил на БЧК и Хюманита АД са достъпни в магазини на Kaufland също в Пловдив и София.

За Kaufland

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 г. Веригата има 60 хипермаркета в 34 града в страната. Обектите са със средна търговска площ от 3200 кв.м. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.

За Български Червен кръст:

Българският Червен кръст е доброволна организация, част от Международното червенокръстко движение. Чрез своята мрежа от доброволци в цялата страна БЧК подкрепя уязвимите хора в бедствени и кризисни ситуации.

За Хюманита АД:

Хюманита АД е водеща в сферата си иновативна компания. Портфолиото от дейности на компанията включва събиране, сортиране, рециклиране на текстил, производство и продажба на рециклирани текстилни продукти.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София