Kaufland България ще предлага всички заглавия от задължителната лятна литература за ученици от 1 до 4 клас

гр. София, 28 май 2020 г.

Kaufland България слага начало на лятното ваканционно четене с богат сезонен асортимент от книги. Търговската верига ще предлага всички заглавия от списъка със задължителна лятна литература за ученици от първи до четвърти клас, както и още над 570 заглавия, подходящи за малки и големи. По този начин Kaufland засвидетелства своята роля на верен помощник на българското семейство и на търговска верига, където потребителите могат да намерят това, от което имат нужда в грижата за себе си, дома си и семейството си.

40 са задължителните заглавия от списъка с литература от първи до четвърти клас, които Kaufland ще предлага. Сред тях има произведения на обичаните български автори Елин Пелин и Пейо Яворов, емблематичната поредица от творби за Хитър Петър, български народни приказки, басни, пословици и поговорки. Най-малките читатели ще могат да открият и разнообразие от световни литературни класики като „Алиса в страната на чудесата“, „Мечо Пух“, „Малкият принц“, „Приключенията на Том Сойер“, „Карлсон, който живее на покрива“ и много други.

Като лидер в сектора за модерна търговия и компания, която разбира потребителските тенденции и се развива спрямо тях, Kaufland осъзнава нуждата на своите клиенти да откриват на едно място всичко, което им е необходимо в грижата за дома и семейството. Затова наред с качествените хранителни продукти и стоки за дома, които предлага, Kaufland непрекъснато разширява своя асортимент от книги, така че в обектите на веригата потребителите да могат да намират разнообразие от четива. Kaufland предлага богат избор от средно за страната над 570 заглавия във всички 34 български града, в които веригата има обекти. По този начин Kaufland осигурява на клиентите си в почти всяка част на страната достъп до качествена литература.

Заглавията, които Kaufland предлага, обхващат няколко основни категории, съобразени с потребителското търсене. Сред тях са детски, юношески и занимателни книги, кулинарни книги, чуждоезиково обучение, художествена литература, съветници и други. Всеки месец Kaufland обогатява асортимента си от заглавия със средно 20 нови книги в зависимост от сезона и развитието на книжния пазар. По този начин компанията предоставя на своите клиенти в цяла България възможност непрекъснато да откриват нови попълнения на отлични цени за своята домашна библиотека. Наред с постоянните заглавия в асортимента си, Kaufland предлага и регулярни тематични четива, посветени на различни поводи като 3 март, 24 май, първия учебен ден и други.

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 г. Веригата има 60 хипермаркета в 34 града в страната. Обектите са със средна търговска площ от 3200 кв.м. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София