Kаufland България се включи в инициативата "Елхи на таланта" в подкрепа на даровити деца

София, 03 декември

Kaufland България се включи в коледната кампания "Елхи на таланта" на фондация "Стоян Камбарев" в подкрепа на даровити деца. Като част от инициативата компанията се присъедини към дарителите на коледни дръвчета, които заблестяха пред НДК заедно с голямата столична елха. 

На тържествен концерт кметът Йорданка Фандъкова запали светлините на коледното дърво на София и на елхите на таланта –  украсени от Kaufland и други дарители в подкрепа на талантливи деца. 

Инициативата "Елхи на таланта" е на актрисата Деси Тенекеджиева и на фондация "Стоян Камбарев", която подкрепя млади и талантливи творци и подпомага осъществяването на творческите им проекти. Kaufland България се включи в кампанията, като дари средства на фондацията, както и ваучери за пазаруване на многодетни семейства и семейства в нужда с даровити деца.

Коледните "Елхи на таланта" ще останат пред НДК до 15 януари 2020 година, след което ще бъдат засадени в първата "Гора на таланта", която ще е продължение и символ на каузата на кампанията.  

Дарителството е част от цялостната политика за устойчиво развитие, която Kaufland България разгръща в последните години под слогана "Действията носят промяната". Последователно компанията работи за иновативни решения с конкретен принос в полза на хората и природата. 

За своята дългосрочна политика за корпоративна социална отговорност Kaufland България е отличена с множество награди. Сред тях е и призът "Най-голям корпоративен дарител", с който компанията беше удостоена от Българския дарителски форум. Наградата беше връчена в категория "Най-голям обем финансови дарения" за 2018 година на церемония, чийто домакин беше президентът Румен Радев.

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 година. Веригата има 59 хипермаркета в цялата страна. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София