Kaufland България със специална награда от Българския Червен кръст

София, 19 декември

Компанията бе удостоена с приз за приноса си към каузата „Топъл обяд“

Kaufland България бе удостоена със специална награда от Българския Червен кръст (БЧК) по време на церемония по случай 15-та годишнина от създаването на Партньорска мрежа за благотворителност и от началото на програма „Топъл обяд“. Веригата подкрепя инициативата вече 11 години.

Във всички хипермаркети на Kaufland България са поставени дарителски кутии, в които клиентите на търговската верига имат възможност да дарят средства за безплатен обяд на деца в неравностойно положение – сираци, полусираци, от многодетни семейства, с трайно безработни родители. Дарение от 2 лв. осигурява обяд на едно дете.

През учебна 2019/2020 г. кампанията „Топъл обяд“ ще осигури безплатна храна в училище на 1 663 нуждаещи се деца от 24 области в страната. За някои ученици осигуряването на храна по програмата „Топъл обяд” е стимул да посещават редовно учебни занятия.
Вече над 10 години Kaufland България се включва в проекта. По време на дългогодишното партньорство компанията е спомогнала за набирането на 383 931 лв. или близо 200 000 безплатни топли обяда на нуждаещи се български деца.

През последните няколко години Kaufland разгръща своите действия за корпоративна социална отговорност под слогана „Действията носят промяната“. Компанията непрекъснато работи за иновативни решения с конкретен принос в полза на хората и природата. За периода от 2017 до 2019 година Kaufland България е инвестирала близо 12 милиона лева в проекти и инициативи за околната среда. Наред с това компанията инвестира в проекти в подкрепа на талантливи деца и в помощ на уязвими групи. От средата на 2018 г. Kaufland е дарила близо 350 000 лева за социални проекти.

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 година. Веригата има 59 хипермаркета в цялата страна. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София