Kaufland България подкрепя инициативата „Топъл обяд“ на Български червен кръст

София, 17 декември

По Сътрудничеството между компанията и организацията се реализира за 11-та поредна година

Kaufland България подкрепя благотворителната коледна кампания „Топъл обяд“, организирана от Български червен кръст (БЧК), за единадесета поредна година. Инициативата има за цел да осигури безплатен обяд на деца в неравностойно положение. Кампанията по набиране на средства започна този месец и ще продължи до 10 януари 2020 година.

Във всички хипермаркети на Kaufland България са поставени дарителски кутии, в които клиентите на търговската верига имат възможност да дарят средства за безплатен обяд на деца в неравностойно положение – сираци, полусираци, от многодетни семейства, с трайно безработни родители. Дарение от 2 лв. осигурява обяд на едно дете.

През учебна 2019/2020 г. кампанията „Топъл обяд“ ще осигури безплатна храна в училище на 1 663 нуждаещи се деца от 24 области в страната. За някои ученици осигуряването на храна по програмата „Топъл обяд” е стимул да посещават редовно учебни занятия.
Вече над 10 години Kaufland България се включва в проекта. По време на дългогодишното партньорство компанията е спомогнала за набирането на 383 931 лв. или близо 200 000 безплатни топли обяда на нуждаещи се български деца.

Повече за кампанията на БЧК можете да откриете в сайта на хуманитарната организация.

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 година. Веригата има 59 хипермаркета в цялата страна. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София