Kaufland България е "Най-голям корпоративен дарител"

София, 22 ноември 2019 г.

Българският дарителски форум отличи компанията в категория „Най-голям обем финансови дарения“ за 2018 година

Kaufland България получи приза „Най-голям корпоративен дарител“ на Българския дарителски форум. За 14-та поредна година форумът награди най-големите благодетели в корпоративния свят и отличи най-успешните партньорства между компании и неправителствени организации в страната.

Компанията беше отличена в категория „Най-голям обем финансови дарения“ за 2018 година. За този период Kaufland България е дарила над 464 хиляди лева, с които са подкрепени проекти и инициативи в областта на околната среда, в подкрепа на талантливи деца, в помощ на уязвими групи и в подкрепа на развитието на български производители.

„Дарителството е част от цялостната ни политика за устойчиво развитие, която разгърнахме силно в последните години. Вярваме, че да дариш това, от което някой има нужда, е не просто финансова инвестиция в по-добър живот, това е дарение на надежда, внимание и позитивност“, каза Анна Кастрева, мениджър „Корпоративни комуникации“ в Kaufland България, на церемонията по връчването на наградите, чийто домакин беше президентът Румен Радев.

През последните няколко години Kaufland разгръща своите действия за корпоративна социална отговорност под слогана „Действията носят промяната“. Компанията непрекъснато работи за иновативни решения с конкретен принос в полза на хората и природата.

 

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 година. Веригата има 59 хипермаркета в цялата страна. Обектите са със средна търговска площ от 3200 кв.м. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София