Kaufland България награди стипендианти по програмата „Готови за успех“

София, 26 ноември 2019 г.
Изображение на Цветелина Георгиева, ръководен кадър в Kaufland България.

Kaufland България награди стипендианти на програмата „Готови за успех” за учебната 2019/2020 година по време на традиционната церемония, която дава началото на събирането на дарения за следващата година. Фондациите BCause и „Сирак“ организират програмата от 14 години в подкрепа на ученици и студенти с отличен успех, изгубили единия или двамата си родители, или израснали в специализирана институция.

Благодарение на програмата стипендиантите имат възможност да продължат образованието си, да получат подкрепа за старт в кариерата и да се запознаят с водещи работодатели. Стипендиите са осигурени изцяло от дарения, а водещ критерий за тяхното получаване е успехът на кандидатите. Програмата подкрепя мотивирани младежи с изключителни постижения.

„Убедени сме, че за каузи се допринася само чрез действия, а едва ли има по-голяма, по-важна и по-смислена кауза от образованието. То е фундаментът, без който не можем да бъдем успешни нито в бизнеса, нито като общество“, каза на днешната церемония по връчването на стипендиите Цветелина Георгиева, мениджър „Обучение и развитие“ в Kaufland България.

Компанията обяви своята подкрепа за програмата „Готови за успех“ още през пролетта на настоящата година. Kaufland осигури стипендиите в рамките на четириседмичната си кампанията „Добрата храна е кауза“. В рамките на инициативата компанията предложи на своите клиенти продукти, обединени от един цвят, като същевременно насочи вниманието на обществото към социално значими теми.

Дарителството е част от цялостната политика за устойчиво развитие, която Kaufland България разгръща в последните години под слогана „Действията носят промяната“. Последователно компанията работи за иновативни решения с конкретен принос в полза на хората и природата. За своята дългосрочна политика за корпоративна социална отговорност Kaufland България е отличена с множество награди. Сред тях е и призът „Най-голям корпоративен дарител“, с който компанията беше отличена от Българския дарителски форум.  Наградата беше връчена в категория „Най-голям обем финансови дарения“ за 2018 година на церемония, чийто домакин беше президентът Румен Радев.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София