Kaufland България издаде енциклопедия за свойствата на плодовете и зеленчуците

София, 16 октомври 2019 г.

Kaufland България издаде енциклопедия, посветена на свойствата на плодовете и зеленчуците, чието съдържание е оформено с експертната подкрепа на екип от Александровска болница. Целта на изданието е чрез образите на любимите на потребителите Свежи Супергерои да представи по атрактивен начин на най-малките членове на семействата внимателно подбрани и съгласувани с професионалисти любопитни факти. Изданието е оформено визуално с елементи на комикс, с цел да поднася информацията по интересен и лесен за разбиране начин от децата.

"Здравословното развитие на децата е винаги актуална тема. Важно е да възпитаваме здрави деца, като това е неразривно свързано с разнообразния и балансиран начин, по който се хранят. Добре е менюто им да съдържа плодове и зеленчуци, които те не винаги предпочитат. Затова инициативи като Свежите Супергерои са ефективен и полезен инструмент, с който да стимулираме вниманието и желанието на децата към качествената и полезна храна", коментира специалистът от Александровска болница, диетолог и председател на Българското сдружение за проучване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания доц. д-р Теодора Ханджиева-Дърленска.

Енциклопедията на Свежите Супергерои е част от мащабната кампания, с която Kaufland България, като доверен партньор на българските семейства, превръща плодовете и зеленчуците в любими съмишленици именно на най-малките. От януари до началото на октомври 2019 г. търговската верига отчита продажби от близо 70 милиона килограма плодове и зеленчуци.

В 80 страници изданието надгражда това, което всички вече знаят за Чико Банана, Двойната Чери, Кивинг и техния суперотбор, с информация за техните хранителни съставки и свойства и произход, като допълва с интересни и любопитни научни факти и развенчава широко разпространени митове за плодовете и зеленчуците.

Енциклопедията на Свежите Супергерои е разработена от творческата агенция Noble Graphics и илюстраторът и керектър дизайнер Максим Калякин. Може да бъде открита във всички хипермаркети Kaufland в страната.

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 година. Веригата има 59 хипермаркета в цялата страна. Повече информация можете да откриете на kaufland.bg.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София