Kaufland България спечели три награди на Career Show 2019

София, 11 септември 2019 г.

Kaufland България спечели три награди по време на кариерното изложение за квалифицирани кадри и топ таланти Career Show 2019. Търговската верига заслужи първа награда в категория "Най-добър работодател в сектора на бързооборотните стоки" и още две отличия в категориите "Най-социално отговорна компания" и "Най-добра програма за кариерно развитие". При оценяване на кандидатурите журито се ръководи от редица критерии, сред които участие в социални инициативи, задържане и развитие на таланти, креативност и иновации.

Отличието за най-добър работодател в сектора на бързооборотните стоки е признание за високите стандарти в управлението на човешките ресурси, условията на труд и развитието на служителите, които Kaufland България прилага. Инвестициите в обучение на мениджъри и допълнителна квалификация на персонала, програмите за предаване на знания между служителите, ротациите на ръководители в различни сфери на бизнеса, са само част от инициативите на компанията, които й донесоха призовото място. Наградата е и поредното отличие за работодателската политика на Kaufland България, която беше обявена за Топ Работодател в България от водещата международна организация Top Employer Institute.

За програмата си за подготовка на млади кадри "Управители на бъдещето" Kaufland България беше отличенa с бронз за "Най-добра програма за кариерно развитие". Програмата е насочена към хора с малко или без професионален опит, които минават през интензивно 12-месечно обучение под ръководството на ментори. След края му младите специалисти заемат позиция в звеното, в което са кандидатствали. От самото начало те са наети на постоянен трудов договор и получават възнаграждение за целевата си позиция, както и пълен пакет социални придобивки. Чрез "Управители на бъдещето" компанията успява да върне български младежи от чужбина или да задържи други да напуснат страната. Kaufland България предлага всичко, което много от тях търсят зад граница - международен мащаб, работа в многоезична среда и възможност за старт на кариера по специалността.

За целенасочените си дългосрочни действия в областта на корпоративната социална отговорност Kaufland България беше отличена с второ място в категорията "Най-социално отговорна компания“. В периода 2018-2019 г. Kaufland инвестира средства, експертиза и ангажимент в разгръщането на своя стратегия за корпоративна социална отговорност под мотото "Действията носят промяна“, която компанията прилага в три основни направления: пълноценно хранене и активен начин на живот, родина и околна среда. С убедеността, че само действията носят промяната Kaufland непрекъснато работи по проекти с конкретен принос в полза на обществото и природата.

Сareer Show 2019 срещна над 2 000 квалифицирани кадри и топ таланти c повече oт 150 български работодатели. Oсвен отличаванета на най-добрите работодатели в страната, форумът включваше редица събития, които да информират младитe хора зa кариерните възможности в България.

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 година. Веригата има 59 хипермаркета в цялата страна. Обектите са със средна търговска площ от 3200 кв.м. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София