Kaufland България представя плодове и зеленчуци в минивариант за най-малките членове на семейството

София, 02 май 2019 г.

Kaufland България обогатява свежите си предложения с нова линия плодове и зеленчуци в минивариант, предназначена за малчуганите. След като направи цялото семейство част от света на Свежите Супергерои и тяхната мисия да се храним качествено, това е поредната стъпка, която търговската верига предприема, за да популяризира плодовете и зеленчуците като свежа и вкусна част от семейното меню и да ги превърне в любими съмишленици на малчуганите.

Специално за тях Kaufland България вече предлага избор от удобни за похапване бейби краставички, миничушки, миниморкови, чери домати, както и банани и ябълки в миниразмер. С цел да привлекат вниманието на най-малките, те са обособени в специален атрактивен кът, част от богатото разнообразие на плодове и зеленчуци в обектите на веригата в цялата страна.

Kaufland държи на екологичното и социално отговорно производство, затова за да се гарантира и контролира високото качество на плодовете и зеленчуците, те се отглеждат по щадящ околната среда начин, без употреба на химически торове, препарати и пестициди при борбата с вредителите. За това свидетелства и сертификатът Globul G.A.P*, който всеки плод и зеленчук в минивариант притежава.

За 2018 година търговската верига е осъществила продажби от 90 милиона килограма плодове и зеленчуци. За да отговори на все по-засилващото се търсене, Kaufland България, като лидер на пазара, поддържа изключително разнообразен и богат асортимент на плодове и зеленчуци. Потребителите могат да избират от общо над 280 артикула, сред които класически плодове и зеленчуци, сертифицирана био продукция, екзотика, плодове и зеленчуци в минивариант, свежи подправки в саксии и цветя.

За да гарантира богатото си и свежо разнообразие, Kaufland България си партнира с 128 производители на плодове и зеленчуци, като близо 80% от тях са български, а продукцията им стига от полето до рафта до 24 часа.

Качеството и свежестта са основен приоритет на Kaufland България. Това изисква от компанията „висш пилотаж“ в управлението на цялата верига от доставки: пълен синхрон и добра организация между отделните й звена, използване на високи технологии, изключително стриктен контрол на качеството, както и грижа за израстването и развитието на всеки един от партньорите по веригата – от местните производители до транспортните фирми, които доставят продукцията в мрежата от хипермаркети в цялата страна.

*Стандартът Global G.A.P: Global G.A.Р. е независима световна система за добри земеделски практики. Стандартът гарантира, че в предлаганите плодове и зеленчуци няма остатъчни количества пестициди и нитрати, следи за хигиената при прибирането и обработването на продукцията, както и за безопасни и здравословни условия на труд за работещите.

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 г. Веригата има 59 хипермаркета в цялата страна. Обектите са със средна търговска площ от 3200 кв.м. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София
Мерки във връзка с разпространението на COVID-19

Kaufland България носи отговорност за здравето на своите служители и техните семейства.

Във връзка с разпространението на COVID-19 предприемаме превантивни мерки за сигурността и здравето на нашия екип и клиентите ни. Запознайте се с тях.

Мерки във връзка с разпространението на COVID-19