Kaufland Service IT HUB разширява дейността си в България

София, 29 май 2019 г.

Kaufland Service IT HUB разширява дейността си в България. Компанията, която участва в създаването на технологични процеси за европейския лидер в сектор търговия - групата Schwarz, откри своя втори офис у нас с планове за удвояване на екипа си в България до края на 2020 г. и още нови проекти.

"Поздравявам ръководството на Kaufland България, че през 2017 г. Kaufland Service IT HUB стартира с екип от 9 софтуерни разработчици, а в момента те са 110, като броят на служителите до края на 2020г. е планиран да се удвои. Радвам се, че компанията непрекъснато създава технологични решения, които подобряват качеството на живот“, коментира Емил Караниколов, министър на икономиката на Република България.

Kaufland Service IT HUB е част от технологичната компания Schwarz IT, която създава решения и процеси за най-голямата европейска група в сектор търговия – базираната в Германия Schwarz. Чрез своите хъбове Schwarz IT разработва технологии, които подобряват изживяването на клиентите в над 11 500 хипермаркета на три континента, подпомагат работата на над 400 000 служители в групата и допринасят компанията да се отличава от конкурентите на пазара.

"Нашата амбиция е да изградим интегриран европейски единен цифров пазар, в който иновативни компании като Kaufland България да растат и да се развиват още по-интензивно.“, заяви Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България.

Вече близо три години в София работи най-големият хъб на Schwarz IT- Kaufland Service IT HUB, който заради успешната си работа разширява дейността си, своя екип и проектите за оптимизиране и автоматизиране на процесите, които подпомагат и подобряват търговията на Schwarz групата в цял свят. Концепцията на Kaufland Service IT HUB не е на аутсорсинг компания, а е насочена към съвместната виртуална работа на екипи от България и Германия по проекти с обща архитектура и стратегия.

"Schwarz IT избра България, защото тук има много талантливи хора, които са висококвалифицирани и мотивирани. Тук успяхме да намерим нужните хора, от които силно се нуждаем, за да продължим разширяването на нарастващия IT-бизнес на групата.", сподели Роко Геринг, член на управителния съвет на Schwarz IT.

„През последните години IT секторът в България се развива изключително динамично, като основна причина за това са качеството на българските специалисти. Това привлича все повече инвеститори и международни компании, но това, което отличава Kaufland Service IT HUB България, е нашата ангажираност и стратегия. Ние сме вътрешна за групата IT структура и като такава работим по устойчиви във времето проекти и продукти, ценим качеството както на работа, така и на живот на нашите служители и търсим хора с цел дългосрочно сътрудничество“, коментира изпълнителният директор на Kaufland Service IT HUB България Михаил Петров.

Kaufland Service IT HUB е един от основните доставчици на IT услуги за групата Schwarz. Компанията стартира своята дейност в България след оценка на IT сектора и потенциала на страните от групата. Като част от международна структура всички отдели на IT HUB Bulgaria работят в пълна синергия и взаимодействие по множество общи проекти и продукти с колегите си в Германия. Програмните езици и предоставяните решения са в областта на Mobile & SAP development, Java, BI, SharePoint, както и application support и Infrastructure administration. Schwarz групата е и един от основните потребители на бизнес решения на SAP в глобален мащаб.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София
Мерки във връзка с разпространението на COVID-19

Kaufland България носи отговорност за здравето на своите служители и техните семейства.

Във връзка с разпространението на COVID-19 предприемаме превантивни мерки за сигурността и здравето на нашия екип и клиентите ни. Запознайте се с тях.

Мерки във връзка с разпространението на COVID-19