Kaufland БълKaufland България въведе каси за многократна употреба за плодове и зеленчуци

София, 08 май 2019 г.

Kaufland България въведе каси за многократна употреба за плодове и зеленчуци. Освен че са 100% рециклируеми, те са сгъваеми и заемат много по-малко място при съхранение и обратно транспортиране. Мярката води до намаляване на въглеродните емисии и е поредна стъпка от Kaufland за опазване на околната среда.

 

Kaufland започва да въвежда новия вид амбалаж за плодове и зеленчуци поетапно в страните, в които оперира, като през 2019 г. той вече e стандартен за доставки на плодове и зеленчуци във всички магазини на компанията в Европа. Производител на сгъваемите и рециклируеми каси е Euro Pool System – лидер в опаковките за многократна употреба за доставка на свежи продукти.

 

Очакванията са чрез новите каси за многократна употреба Kaufland да спести 42 000 тона въглеродни емисии за 2019 г. в страните, в които оперира.

 

Производителите използват амбалажа и доставят в него плодовете и зеленчуците до логистичния център на компанията. От там продукцията стига в касите директно до магазините. Oпразнените вече каси се връщат от магазините към логистичния център, след което измити отново се предоставят на производителите. Euro Pool System има ангажимент да почиства и ремонтира амбалажа, преди отново да го въведе в логистичния цикъл.

 

От намаляването на пластмасата до използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за околната среда – Kaufland непрекъснато прилага мерки с конкретен принос в полза на обществото и природата.

 

За Kaufland

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 година. Веригата има 59 хипермаркета в цялата страна. Обектите са със средна търговска площ от 3200 кв.м. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София
Мерки във връзка с разпространението на COVID-19

Kaufland България носи отговорност за здравето на своите служители и техните семейства.

Във връзка с разпространението на COVID-19 предприемаме превантивни мерки за сигурността и здравето на нашия екип и клиентите ни. Запознайте се с тях.

Мерки във връзка с разпространението на COVID-19