Kaufland България започва нова кампания в подкрепа на социално значими каузи

София, 13 април 2019 г.

Kaufland дава началото на четириседмична кампания под надслов "Добрата храна е кауза". В периода от 15 април до 19 май в хипермаркетите на компанията ще се предлагат специално подбрани продукти, обединени от един цвят и с конкретна мисия. Във всяка от тематичните седмици Kaufland ще насочи вниманието на обществото към една социално значима тема и ще остави своя принос за конкретните каузи. "Добрата храна е кауза" е поредната инициатива, чрез която Kaufland показва своята отдаденост към редица важни каузи, като част от своята корпоративна социална отговорност.

В първата от четирите тематични седмици на фокус в брошурата на Kaufland е зеленият цвят, чрез който компанията обръща внимание на оползотворяването на отпадъци от опаковки и показва своя постоянен ангажимент към опазването на околната среда. Партньор на седмичната кауза е Екопак България, а слоганът е "Добрата храна е кауза за чиста природа". Двете компании имат за цел да запознаят обществото с ползите от разделното събиране и рециклирането на отпадъци. Продуктите, които Kaufland ще предложи по време на зелената седмица, са подбрани съвместно с техническите експерти на Екопак. За опаковките им са използвани изцяло рециклируеми материали. В тематичния едноцветен асортимент на Kaufland са включени хранителни и козметични продукти, безалкохолни и алкохолни напитки, перилни препарати и др.

Мисията на Kaufland e да превърне отпадъците в ценни суровини, като допринася за опазването на природата. Само за една година компанията e предала за рециклиране на Екопак приблизително 60 тона стъкло, 130 тона пластмаса, 630 тона хартия, 17,6 тона метални опаковки и 93,5 тона дървесина. По този начин Kaufland и Екопак са спасили над 8 000 дървета от изсичане, спестили са 3 500 млн. кВтч. електроенергия, приблизително 20 000 куб. м. вода и над 1 800 варела петрол. Калкулацията е на база предадените за рециклиране отпадъци от опаковки на година.

Като социално отговорна компания, до 2025 г. Kaufland се ангажира да намали пластмасата с най-малко 20% и да осигури 100% рециклируеми опаковки за собствените марки продукти. Компанията си е поставила за цел и до края на тази година да изключи от асортимента си определени пластмасови стоки, като ги замени с техни устойчиви алтернативи.

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 г. Веригата има 59 хипермаркета в цялата страна. Обектите са със средна търговска площ от 3200 кв.м. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София
Мерки във връзка с разпространението на COVID-19

Kaufland България носи отговорност за здравето на своите служители и техните семейства.

Във връзка с разпространението на COVID-19 предприемаме превантивни мерки за сигурността и здравето на нашия екип и клиентите ни. Запознайте се с тях.

Мерки във връзка с разпространението на COVID-19