Kaufland България предлага българска марка банани

София, 16 април 2019 г.

Kaufland България предлага българската марка банани Don Antonio, кооперираща в производството и доставката на банани, грижливо отгледани в Еквадор за търговската верига. Продукцията се отглежда в плантации с целогодишно благоприятен климат, сертифицирани по стандарта Global G.A.P.*, с контролирана употреба на пестициди и торове.

Два пъти по-кратък път на доставка от плантацията в Еквадор до българския потребител гарантира свежестта на бананите, които веригата предлага в мрежата си в цялата страна. Продукцията стига до хипермаркетите на Kaufland България за 25-30 дни от момента на бране, вместо за обичайните 50-60 дни. Скъсеният срок на доставка удължава живота на плода, като подчертава свежестта и хранителните качества на банана.

Бананите се берат всеки четвъртък и петък, а в събота отплават за пристанище Бургас. При пристигане продукцията се подлага на качествен контрол от страна на Kaufland, който проследява спецификите на продукта – свежест, влажност, температура в сърцевината, миризма, цвят на обвивката и зрялост. Бананите се съхраняват при строго съобразена за тях температура – между 14 и 16 градуса. Транспортирането им до хипермаркетите на компанията също се осъществява при строг температурен контрол в пригодени за целта камиони с три температурни зони. Движението им се проследява сателитно, което позволява температурата да се контролира във всеки един момент от пътя им до хипермаркетите на веригата в цялата страна. По този начин се избягва температурният шок при излагане на стоката на рафтовете във веригата и се гарантира тяхната оптимална свежест за клиентите.

За да отговори на все по-засилващото се търсене, Kaufland България, като лидер на пазара, поддържа изключително разнообразен и богат асортимент на плодове и зеленчуци. Потребителите могат да избират от над 280 артикула, сред които класически плодове и зеленчуци, сертифицирана био продукция, екзотика, свежи подправки в саксии и цветя.

За да гарантира богатото си и свежо разнообразие, Kaufland България си партнира с 128 производители на плодове и зеленчуци през различни периоди на годината. Сто и един от тях са родни производители, като през есента, когато е пикът в консумацията на тази стока, голяма част от плодовете и зеленчуците, които компанията предлага, са родно производство.

Качеството и свежестта са основен приоритет на Kaufland България. Това изисква от компанията "висш пилотаж" в управлението на цялата верига от доставки: пълен синхрон и добра организация между отделните й звена, използване на високи технологии, изключително стриктен контрол на качеството, както и грижа за израстването и развитието на всеки един от партньорите по веригата – от местните производители до транспортните фирми, които доставят продукцията в мрежата от хипермаркети в цялата страна.

*Стандартът Global G.A.P: Global G.A.Р. е независима световна система за добри земеделски практики. Стандартът гарантира, че в предлаганите плодове и зеленчуци няма остатъчни количества пестициди и нитрати, следи за хигиената при прибирането и обработването на продукцията, както и за безопасни и здравословни условия на труд за работещите.

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 г. Веригата има 59 хипермаркета в цялата страна. Обектите са със средна търговска площ от 3200 кв.м. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София
Мерки във връзка с разпространението на COVID-19

Kaufland България носи отговорност за здравето на своите служители и техните семейства.

Във връзка с разпространението на COVID-19 предприемаме превантивни мерки за сигурността и здравето на нашия екип и клиентите ни. Запознайте се с тях.

Мерки във връзка с разпространението на COVID-19