Kaufland представя първите си собствени линии дамска и мъжка мода

София, 28 януари 2019 г.

Kaufland продължава да допълва асортимента си от собствени текстилни марки, като в края на януари компанията вече предлага и първите си собствени модерни линии дамски и мъжки текстил.  

Оyanda® и Townland® са вече налични в хипермаркетите на търговската верига в цялата страна, а първите сезонни колекции и от двете марки предлагат общо над 20 продукта. Така, клиентите вече могат да избират за себе си и семействата си от над 310 артикула от всичките пет собствени текстилни марки, които компанията представи на пазара в последните няколко месеца.

Oyanda® за дамите и Townland® за господата са предназначени за потребителите, които избират умно своето сезонно облекло – държат както на модните тенденции и удобството, така и на качеството и здравината на материите, от които са създадени. Kaufland държи на екологичното и социално отговорно производство, затова създава и тези две линии с ангажимент и грижа за природата. Двете марки са произведени по щадящ околната среда начин и изработени от органичен памук без замърсители, сертифициран по стандарта GOTS* и текстил, сертифициран по стандарта Ökotex 100**.  

За опаковките на продуктите са използвани сертифицирани по стандарта FSC*** хартия и картон, вместо пластмаса. Това е в резултат от последователната политика на компанията да намали използването на пластмаса до 2025 г. и да подсигури на 100% рециклируемостта на пластмасовите опаковки на собствените марки продукти. Опаковките на новите линии продукти са изработени по начин, който позволява на потребителите да се убедят в качеството на използвания текстил още преди покупка.

Като компания с отговорно и последователно отношение към обществото и околната среда Kaufland се включи в глобалната кампания Greenpeace-Detox на международната организация Greenpeace, с която подкрепя избягването на опасни химикали и спазването на важните екологични и социални стандарти на производствените условия.  

В рамките на годината веригата ще допълва линиите с различни сезонни облекла в разнообразие от размери и цветове. Колекциите включват дрехи, бельо, трикотаж и линия за бременни.

Клиентите вече могат да избират дамски и мъжки блузи и дънки, спортни панталони, пижами, бельо, спортни обувки и пантофи и от двете марки.

Оyanda® и Townland® допълват богатата колекция от отговорни собствени текстилни марки на Kaufland за цялото семейство. Компанията вече представи линиите си Kuniboo и Hip&Hopps® за най-малките и деца в училищна възраст, както и колекцията си за спортисти Newletics®.

*Стандарт GOTS: Глобалният органичен текстилен стандарт включва световно признати директиви, които гарантират устойчиво производство на текстил – от добива на биологично произведени естествени суровини, през екологично и социално отговорно производство, до прозрачното обозначаване.

**Стандарт Ökotex 100: Глобален стандарт за независимо тестване и сертифициране на текстилни продукти, който гарантира, че всички части на артикула отговарят на изискванията и критериите, които са поставени: текстил, копчета, етикети, използвани цветове, конци, ципове.

***Стандарт FSC: В асортимента на Kaufland ще откриете огромен избор от собствена марка продукти, сертифициарни спрямо строгите изисквания на Forest Stewardship Councils, сред които салфетки, тоалетна хартия и носни кърпички, както и въглища за скара. При покупката на продукти, сертифицирани от FSC, Вие изисквате устойчиво стопанисване на горите по целия свят.

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 г. Веригата има 58 хипермаркета в цялата страна. Обектите са със средна търговска площ от 3200 кв.м. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.

Контакт

Анна Кастрева
ул. Скопие № 1А
1233 София