С продукти от Kaufland стартира социална кухня в София

София, 17 декември 2018 г.

От 17.12. в столичния храм "Св. Св. Кирил и Методий" работи социална кухня, която в делнични дни ще раздава топъл обяд на бедни хора. Проектът стартира с подкрепата на Kaufland България. Компанията ще дарява продукти на кухнята в продължение на десет дни. Инициативата е на Омбудсмана на Република България Мая Манолова и е част от кампанията "Не хаби – дари".

По думите на Манолова, заедно с топлия обяд хората в нужда ще получат доброта и обич, защото всички партньори на социалната кухня са се включили доброволно и безвъзмездно. "Инициативата е пример за това, че когато частна компания и обществена институция обединят усилия в името на кауза, ефектът от стореното добро може само да бъде умножен", каза при откриването на кухнята главният финансов директор на Kaufland България Михаил Петров.

По традиция, всяко издание на "Не хаби – дари" се провежда с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Плановете са кухнята да работи до Великден. С продукти ще се включат още други търговски вериги, както и браншови съюзи на производители.

Контакт

Анна Кастрева
ул. Скопие № 1А
1233 София