Kaufland България пуска в търговската мрежа втори „Продукт с кауза“

София, 03 декември 2018 г.
Изображение на книжките

Част от приходите от продажбата на детските книжки „Неслучайна среща“ и „Коледни истории“ ще бъдат вложени в образованието на децата от глухата общност

Kaufland България подкрепя каузата на фондация "Заслушай се". Компанията ще дари средства от продажбата в магазините й на книжките от поредицата "Приключенията на Анди и Ая": "Неслучайна среща" и "Коледни истории". Набраните средства ще бъдат вложени в обучение на глухи и слабочуващи деца, по-конкретно от академията "Анди и Ая", и към разработване на нови продукти за тях.  

Книжките от поредицата "Приключенията на Анди и Ая" са втори продукт с кауза, който разпространява Kaufland България. През май тази година компанията подкрепи  изграждането на иновативни детски музикални съоръжения за игра в болнични заведения в страната, като дари част от приходите от продажбата на музикалния диск "Маргаритка и Приказки без край".

Книжките от поредицата "Приключенията на Анди и Ая" разказват истории за глухото момиченце Дара и нейните играчки жирафът Анди и куклата Ая, които оживяват и преживяват много приключения заедно. През лятото на 2018 г. излезе от печат първата книжка от поредицата - „Неслучайна среща“.  Втората книжка -  „Коледни истории“, е на празнична тематика. В нея са включени пет истории, посветени на Коледа, които са вдъхновени от идеи и разкази на деца от Академията.

През 2017 г. социалното предприятие Deaf Kids Power в партньорство с Фондация „Заслушай се“ създава Академията „Анди и Ая“, в която се обучават глухи и слабочуващи деца, както и чуващи деца на глухи родители. Събраните дарения и приходите от продукти с кауза се инвестират целево в развитието на Академията – разработване на нови методики и образователни курсове, закупуване на оборудване и помощни средства, разработване на образователни ресурси и материали и други.

 „Според мен вярата в способностите на всяко едно дете и индивидуалният подход е ключът към постигането на добри резултати. За нас освен знанията и уменията, които изграждат децата в Академията, главно чрез игра и преживяване, е много важно да възпитаваме уверени, вярващи в себе си и в мечтите си деца“, каза Дари Борисова, основател и преподавател в Академия "Анди и Ая".

По думите на председателя на фондация "Заслушай се" Ашод Дерандонян глухите деца могат да бъдат равностойни граждани чрез качествено и достъпно образование.

Kaufland България активно се ангажира с редица социални инициативи. От компанията вярват, че действията носят промяната и затова се присъединяват към каузата на фондация "Заслушай се".

 

Повече за академията и за книгите можете да откриете в сайта на Deaf Kids Power.

 

За Kaufland

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 г. Веригата има 58 хипермаркета в цялата страна. Обектите са със средна търговска площ от 3200 кв.м. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.

Галерия със снимки за сваляне

Kaufland-produkt-s-kauza.zip (3.9 MB)

Контакт

Анна Кастрева
ул. Скопие № 1А
1233 София