Kaufland Service подкрепя участието на българския отбор в Олимпийските игри по роботика

София, 06 август 2018 г.

Технологичната компания Kaufland Service подкрепя националния отбор по роботика, който ще представи България на Олимпийските игри по роботика First Global Challenge 2018. Олимпиадата е на тема Добивът на енергия в духа на устойчивото развитие и ще се проведе от 16 до 18 август в Мексико Сити.

Целта на глобалната инициатива, която започна миналата година във Вашингтон, САЩ, е да предизвиква и насърчава младите хора да търсят иновативни подходи за разрешаване на проблемите на човечеството с помощта на роботиката. First Global Challenge се утвърждава като платформа за откриване на смели решения за на пръв поглед непреодолими предизвикателства.

Подкрепата на Kaufland Service е част от дългосрочната мисия на компанията  да насърчава иновациите и развитието на бъдещите технологични специалисти на България.

Българският отбор се състои от петима ученици и двама ментори. Сформиран е от възпитаници на специализираното частно училище по роботика Robopartans, което от 2010 г. насам подготвя ученици от 1 до 12 клас в сферата на техническите науки. През 2017 г. роботът на българския отбор бе отличен с номинация за иновативност на първото издание на състезанието във Вашингтон. Тогава над 2 500 участници от 157 държави разрешаваха казус, свързан с водната криза.

Като част от своята дългосрочна ангажираност към развитието на бъдещите технологични специалисти, през март тази година Kaufland Service проведе първата IT Олимпиада съвместно с Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в Правец. Петимата участници с най-висок резултат от състезанието получиха правото на годишна стипендия от компанията, както и възможността за стаж по специалността и посещение на специализирани професионални уъркшопове, организирани от Kaufland Service.

За Kaufland Service

Kaufland Service се превърна в един от основните доставчици на ИТ услуги за международната структура на Kaufland и Schwarz Group. IT HUB към Kaufland Service стартира своята дейност в България в края на 2016 г. след оценка на ИТ сектора и потенциала на страните от групата. Като част от международна структура всички отдели на IT HUB Bulgaria работят в пълна синергия и взаимодействие по множество общи проекти и продукти с колегите си от Германия.

За Kaufland България

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 г. Веригата има 58 хипермаркета в цялата страна. Обектите са със средна търговска площ от 3200 кв.м.  

Контакт

Анна Кастрева
ул. Скопие № 1А
1233 София