Kaufland България се включва в "Да изчистим България заедно"

София, 21 август 2018 г.

Kaufland България се присъединява към най-мащабната доброволческата инициатива у нас „Да изчистим България заедно“, организирана от bTV Media Group. Осмото поредно издание на кампанията тази година става част и от Световния ден за почистване на планетата, който ще се проведе едновременно в над 150 държави на 15 септември. Заедно с българския екип на компанията към събитието се присъединяват и техните колеги от Kaufland Румъния, които ще обединят сили в своята страна за каузата да живеем в едно по-красиво и чисто място.

Доброволците на Kaufland България ще чистят в цялата страна, като специално организирана от компанията акция ще се фокусира върху възстановяването на естественото природно състояние на конкретен район, намиращ се между селата Слокощица и Граница около Кюстендил, който към момента е превърнат в нерагламентирано сметище. Kaufland ще осигури специална техника за отстраняването на обемните отпадъци и транспортирането им до инсталации за сепариране и депониране. След почистването на грубия и обемен отпадък, в действие ще влязат доброволците на компанията, които ще облагородят района с помощта на специално осигурени за целта средства за почистване.  

Kaufland България се включва в инициативата „Да изчистим България заедно“ като част от последователната си политика за опазване на околната среда. Мерките, които компанията прилага, се вплитат в серия от действия, насочени към устойчива промяна и грижа за природата.  

Kaufland България е първата компания в ритейл сектора на глобално ниво, която сертифицира всеки хипермаркет по EDGE стандарта на Световната банка, стимулиращ изграждането на енергийно ефективни сгради. Всеки новоизграден или модернизиран обект от веригата разполага със система за комбинирано отопление и охлаждане, модерна енергийноефективна хладилна инсталация, както и изцяло енергийноефективно осветление.

Сред другите енергоефективни решения на компанията са изградените електрозарядни станции, електромобилите, част от собствения автомобилен парк на компанията, както и системата за преработване на отпадъци.

Веригата въведе в употреба торбички за пазаруване, които могат да се преработват и употребяват многократно, тъй като са изработени от 100% рециклируеми материали, а всяка една от тях има въглероден отпечатък, който е с до 40% по-малък в сравнение с останалите сходни продукти на пазара.

Наскоро компанията обяви и ангажимента си да намали с минимум 20% използването на пластмаса до края на 2025 година във всички държави, в които оперира. Търговската верига ще подсигури на 100% рециклируемостта на пластмасовите опаковки на собствените марки продукти, а до края на 2019 г.  целенасочено ще изключи от асортимента си определени артикули от пластмаса.

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 г. Веригата има 58 хипермаркета в цялата страна. Обектите са със средна търговска площ от 3200 кв.м. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.

Контакт

Анна Кастрева
ул. Скопие № 1А
1233 София